Veilig bouwen met genoeg licht

Het is belangrijk dat werknemers zo veilig mogelijk kunnen klussen. Daarom moet onder andere geïnvesteerd worden in veilig materiaal, en is een handige bouwlamp onmisbaar voor een goede verlichting van de bouwplaats. 
Veilig bouwen met genoeg licht | Vakblad bouw en renovatie
Werknemers in de bouw lopen altijd risico’s tijdens hun werk, en ook tijdens het klussen in huis gebeuren veel ongelukken als men onvoorzichtig te werk gaat. De risico’s zijn nog groter bij slecht zicht, en al helemaal als het echt donker is.

Ongevallen voorkomen
In de bouw liggen gevaren altijd op de loer. Het grootste arbeidsrisico in de bouw is het vallen van hoogte, en op twee staat fysieke overbelasting. Er kunnen echter nog meer dingen gebeuren zoals bedolven worden onder vallend materiaal of zelfs geëlektrocuteerd worden. Dit klinkt allemaal behoorlijk rampzalig, maar gelukkig kunnen er veel maatregelen getroffen zodat deze ongevallen niet hoeven te gebeuren. Eén van die maatregelen is de aanschaf van goede bouwverlichting, zoals een led bouwlamp.

Arbo en licht
De Arboregelgeving is een handige richtlijn om de gezondheid en veiligheid van werknemers in de bouw te kunnen verzekeren, en bedrijfsongevallen te voorkomen. De Arbo zegt het een en ander over verlichting op de werkvloer en de bouwplaats. Zo is de werkgever verplicht te zorgen voor voldoende licht voor de werknemers. De Arbo zegt onder andere “licht is in elk beroep een noodzakelijke voorwaarde voor het goed uitvoeren van werk.”
Voor genoeg verlichting op de bouwplaats kan in principe met één druk op de knop worden gezorgd. Een goede led bouwlamp kopen is het enige wat daarvoor moet gebeuren. De led stralers van de bouwlamp geven een sterk en helder licht af zodat het bouwterrein of klusproject goed wordt verlicht. Daarnaast is dit type bouwverlichting stof- en waterdicht waardoor het zonder problemen buiten of in stoffige werkruimtes kan worden gebruikt. Niet alleen voor professionele werknemers in de bouw, ook voor doe-het-zelvers is een bouwlamp onmisbaar om te allen tijde veilig te kunnen werken.