Stralend witte tandarts

BüPA Architectures heeft een tandheelkundige kliniek in Bordeaux (Gironde, Frankrijk) getransformeerd door het bestaande gebouw te renoveren en een extra verdieping toe te voegen die geheel bedekt is met DuPont™ Corian® hightech oppervlaktemateriaal. 
Stralend witte tandarts | Vakblad bouw en renovatie
Stralend witte tandarts | Vakblad bouw en renovatie
Architect Frantz Bühler koos voor het gebouw DuPont™ Corian® in Glacier White gevelbekleding met een totaaloppervlak van 450 m², omdat hij gecharmeerd was door de veelzijdige vrijheid die dit hightech materiaal biedt. Hij was bovendien onder de indruk van de duurzaamheid van het materiaal na de Corian® gevel van het Seekoo hotel in Bordeaux (eveneens in Glacier White colour) te hebben gezien: maar weinig materialen blijven op de lange termijn zo intens wit. Een van de uitzonderlijke elementen van de renovatie was dat de DuPont™ Corian® bekleding werd aangebracht op een houten skelet - een ware technische innovatie.

Samenwerking
Zeventig DuPont™ Corian® panelen (in Glacier White) werden door Ateliers St-André (ASA) verwerkt om een gevel te creëren zonder zichtbare naden, inclusief extern lijstwerk om de ramen.
Ateliers St-André (ASA) was ook verantwoordelijk voor de algemene technische uitvoerbaarheid van het project, het houten skelet en de uitvoering ter plaatse. Om het succes van dit ongekende gebruik van Corian® te garanderen werd het werk uitgevoerd in nauwe samenwerking met het technisch centrum van DuPont™ Corian® voor zaken zoals thermische spanning, dichtmiddelen, bevestigingsmiddelen, zowel als esthetische aspecten.

Synergie
DuPont™ Corian® werd slim geïntegreerd met het bestaande metselwerk, waardoor een perfecte synergie tussen de oude en nieuwe architectonische elementen ontstond. De naden zijn onzichtbaar met als resultaat een mooi vloeiend ontwerp. Het gladde, smetteloze uiterlijk van Corian® versterkt de medische functie van het gebouw en geeft de traditionele architectuur van het bestaande gebouw en modern tintje. Het futuristische interieur van de kliniek weerspiegelt de filosofie van eigenaar Eric Normand, een toegewijde en gepassioneerde tandarts, en bevat de nieuwste technische verbeteringen.

Hightech
De flexibiliteit van DuPont™ Corian® stelde de architect in staat om een gebogen receptie te ontwerpen, die werd vervaardigd door Ateliers St-André (SAA) en die bijdraagt aan de hightech uitstraling van de praktijk.
In de receptie, de keuken en de laboratoria, accentueert het meubilair uit DuPont™ Corian® in Glacier White het interieur, terwijl verschillende afwerkingen (mat of gepolijst en glanzend) zorgen voor extra visuele variatie.