Prefabricage kan ook in renovatie

Projecten 08-04
Prefabricage kan ook in renovatie

Prefabricage kan ook in renovatie doorgevoerd. Bijvoorbeeld door te werken met prefab badkamers die kant en klaar op hun plek worden gezet. Dat scheelt enorm veel werk en werklieden op de bouw, zo bleek onder meer bij de transformatie van De Statenhof in Leiderdorp.

Prefabricage kan ook in renovatie

De Statenhof in Leiderdorp is een voormalig kantorencomplex dat door Regiobouw is omgevormd naar 206 studentenappartementen. Snelheid was geboden bij deze transformatie omdat de opleverdatum voor verhuur al vast stond. Dat was een belangrijke reden om te kiezen voor prefab badkamers, die werden betrokken van Portisa. De kant-en-klare badkamers werden met een hijskraan via de liftschacht het gebouw in gehesen. Eenmaal op de juiste verdieping werden ze met behulp van een palletwagen direct naar de juiste plek gereden.

Prefab badkamers

De prefab badkamers zijn opgebouwd uit een verzinkt stalen onderconstructie waarop gezette verzinkt stalen wandpanelen worden geplaatst. Tegen de stalen wand- en vloerconstructie kan bijna elke gewenste afwerking geplaatst worden, zoals (natuurstenen) tegelwerk, glas of Corian.

De badkamers stonden direct op de juiste plek en hoefden alleen nog maar uit het plastic worden gehaald. Al het leidingwerk en de installaties zaten er al in, dit hoefde enkel te worden aangesloten.