Natuurlijke uitstraling

ArcelorMittal introduceert Ondagrip, een nieuw type geïsoleerde sandwichpanelen speciaal ontwikkeld voor agrarische gebouwen. De panelen zijn voorzien van een coating die het dak een natuurlijke uitstraling geeft. 
Natuurlijke uitstraling | Vakblad bouw en renovatie
De anti-slip coating zorgt bovendien voor extra grip bij het monteren. De afgelopen jaren zijn extreme weersomstandigheden geen uitzondering. Daarom kiezen agrarisch ondernemers bij renovatie of nieuwbouw steeds vaker voor een dak met isolatie. Naast een goede thermische bescherming zorgt de matte coating van Ondagrip-panelen voor een fraaie uitstraling in een landelijke omgeving. De AM-coating is PVC-vrij en biedt, naast een natuurlijke uitstraling, uitstekende bescherming tegen krassen, stoten, UV-licht en andere (weers)invloeden van buitenaf.
Wie een stal (ver)bouwt, heeft veelal te maken met regels op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en, voor de veehouderij, dierenwelzijn. Zo moet een dak in een landelijke omgeving er vaak natuurlijk uitzien. Naast uitstraling, prijs en kwaliteit wegen isolatiewaarde, brandveiligheid en soort materiaal ook steeds zwaarder bij de keuze voor het type dakbedekking.