Milieuvriendelijk brandvertragend hout

Milieuvriendelijk brandvertragend hout

Veteka introduceert een nieuwe, milieuvriendelijke brandvertragende behandeling die de brandklasse van hout verhoogt naar Euroklasse B. Het hout wordt behandeld met een 100% biologisch afbreekbare, polymeervrije brandvertrager en heeft géén afwerkende coating nodig om uitloging tegen te gaan.

Milieuvriendelijk brandvertragend hout

Het brandvertragend behandelde hout is onderhoudsarm, duurzaam en kan zowel binnen als buiten veilig en onbehandeld worden toegepast. De geaccrediteerde CE-markering en DOP verklaring tonen aan dat de behandeling voldoet aan de Europese wetgeving.

Milieuvriendelijk brandvertragend hout

Milieuvriendelijke brandvertrager

Bas Kemps, directeur van Veteka: “Onder de naam ‘Veteka FireProtect’ impregneren we hout in eigen autoclaaf volgens de hoogste normering. Onlangs zijn we een samenwerking aangegaan met Burnblock®, leverancier van brandvertragende producten. We zijn trots om hun gepatenteerde brandvertrager op de Nederlandse markt te brengen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders bestaat onze behandeling uit 100% natuurlijke ingrediënten, is het niet-toxisch, 100% biologisch afbreekbaar en pH neutraal. Bovendien is onze brandvertrager de allereerste die Cradle-to-Cradle Certified® GOLD heeft behaald. Door middel van vacuümdruk wordt het hout behandeld met deze unieke brandvertrager en wordt de brandklasse verhoogd naar Euroklasse B (B-s1,d0 conform de Europese norm EN13501-1:2020). Hiermee bieden we nu een uiterst milieuvriendelijk brandvertragend product op de Nederlandse markt.”

Milieuvriendelijk brandvertragend hout