Milieuvriendelijk brandvertragend hout

Veteka introduceert een nieuwe, milieuvriendelijke brandvertragende behandeling die de brandklasse van hout verhoogt naar Euroklasse B. Het hout wordt behandeld met een 100% biologisch afbreekbare, polymeervrije brandvertrager en heeft géén afwerkende coating nodig om uitloging tegen te gaan.

Milieuvriendelijk brandvertragend hout | Vakblad bouw en renovatie
Milieuvriendelijk brandvertragend hout | Vakblad bouw en renovatie
Milieuvriendelijk brandvertragend hout | Vakblad bouw en renovatie

Het brandvertragend behandelde hout is onderhoudsarm, duurzaam en kan zowel binnen als buiten veilig en onbehandeld worden toegepast. De geaccrediteerde CE-markering en DOP verklaring tonen aan dat de behandeling voldoet aan de Europese wetgeving.

Milieuvriendelijke brandvertrager

Bas Kemps, directeur van Veteka: “Onder de naam ‘Veteka FireProtect’ impregneren we hout in eigen autoclaaf volgens de hoogste normering. Onlangs zijn we een samenwerking aangegaan met Burnblock®, leverancier van brandvertragende producten. We zijn trots om hun gepatenteerde brandvertrager op de Nederlandse markt te brengen. In tegenstelling tot veel andere aanbieders bestaat onze behandeling uit 100% natuurlijke ingrediënten, is het niet-toxisch, 100% biologisch afbreekbaar en pH neutraal. Bovendien is onze brandvertrager de allereerste die Cradle-to-Cradle Certified® GOLD heeft behaald. Door middel van vacuümdruk wordt het hout behandeld met deze unieke brandvertrager en wordt de brandklasse verhoogd naar Euroklasse B (B-s1,d0 conform de Europese norm EN13501-1:2020). Hiermee bieden we nu een uiterst milieuvriendelijk brandvertragend product op de Nederlandse markt.”