Milieubewuste lijm voor kalkzandsteen

15-03-2023
Milieubewuste lijm voor kalkzandsteen

Voortbordurend op het succes van het Green Horizon concept, heeft Remix de Green Collection milieubewust geproduceerde mortels uitgebreid met Blokkenlijm.

Milieubewuste lijm voor kalkzandsteen

Blokken- of kalkzandsteenlijm wordt traditioneel geproduceerd met op milieugebied slecht scorende witte CEMI cement. Remix past voor de Green Collection Blokkenlijm een veel milieubewustere nieuwe generatie cement toe, met zorgvuldig geselecteerde hulpstoffen en toeslagmaterialen. Hierdoor wordt een CO₂ reductie van ruim 50% gerealiseerd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en verwerkbaarheid.

De nieuwe Green Collection Blokkenlijm is geschikt voor kalkzandsteen, cellenbeton en keramische (snelbouw)blokken. Naar keuze kan de Blokkenlijm in regendichte 25 kg PE zakken worden geleverd als zomerlijm (+5 tot +25°C) of als winterlijm (-3 tot +15°C). Door de milieubewuste cementkeuze is de houdbaarheid verdubbelt naar 2 jaar.

Kalkzandsteen en cellenbeton

De kleur van de Blokkenlijm is in uitgeharde toestand gebroken wit. Dit zal na stucen of sausen niet meer terug te zien zijn. De Blokkenlijm voldoet aan de norm NEN 998-2, heeft een sterkteklasse M10 en is KOMO en BSB gecertificeerd.

Voor het lijmen van kalkzandsteen, cellenbeton en keramische (snelbouw)blokken is de Remix Green Collection Blokkenlijm dé milieubewuste keuze.