Meer vermogen kleine haakse slijpers

Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd een serie van 1.100 en een van 1.350 Watt toegevoegd. En dan gaat het niet alleen om cijfers: de nieuwe machines van 1.100 Watt hebben ca. 20% meer vermogen, maar behouden desondanks hun slanke greep van 194 mm, dezelfde als bij de bestaande slijper van 900 Watt. 
Meer vermogen kleine haakse slijpers | Vakblad bouw en renovatie
Meer vermogen kleine haakse slijpers | Vakblad bouw en renovatie
Meer vermogen kleine haakse slijpers | Vakblad bouw en renovatie
„Met deze slanke slijpers kunnen bijvoorbeeld kleine onderdelen, waarbij vaak van positie moet worden gewisseld, snel en flexibel worden afgebraamd,” zegt productmanager Christoph Sautter. De nieuwe haakse slijpers uit de serie van 1.350 Watt vervangen de huidige serie van 1.250 Watt. „Daarmee hebben wij ons aanbod aangepast aan de hogere eisen uit de markt en bieden zo een goede middenweg tussen de kleinere haakse slijper van 1.100 Watt en de krachtige slijper van 1.550 Watt,” zegt Sautter. Daarnaast breidt Metabo het aanbod nog verder uit met een uitermate krachtige kleine haakse slijper van 1.700 Watt. 

Marathon in ploegendienst
Deze krachtige machines zijn ook geschikt voor langdurig gebruik en zelfs voor gebruik in ploegendienst. De Metabo Marathon-motor maakt hem door de hoge overbelastingsweerstand bijzonder krachtig en duurzaam. „Met het uitgebreide assortiment aan kleine haakse slijpers bieden wij voor iedere gebruiker en de meest uiteenlopende eisen de passende machine aan,” zegt Sautter. Geschikt en handig op iedere locatie: met de Metabo M-Quick-functie kunnen de schijven snel en zonder hulp van gereedschap worden verwisseld. Bovendien zijn de machines compatibel met de toebehoren van alle gangbare haakse slijpers.
Veiligheid voor iedere eis
„Als wij onze haakse slijpers door ontwikkelen, staat niet alleen een groter vermogen maar vooral de veiligheid van de gebruiker centraal,” zegt Sautter. Daarom zijn voor iedere toepassing machines met de passende veiligheidsfuncties verkrijgbaar. Voor degenen die op hoogte werken is een valbeveiliging zoals in de DS-uitvoeringen van de 1.700-Watt-serie bijvoorbeeld heel belangrijk. Sommige machines hebben bovendien een snelle rem, die de schijf binnen twee seconden stopt of een dodemansschakelaar, die de machine bij verlies van de controle betrouwbaar uitschakelt.
De Autobalancer, die ook al bij de 1.100 Watt serie wordt gebruikt, vermindert de trillingen en zorgt er zo voor dat lang doorgewerkt kan worden zonder gezondheidsrisico's.
„In alle haakse slijpers is de Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling gemonteerd. Deze reduceert de terugslag tot het laagste niveau op de markt,” zegt productmanager Sautter. „Met deze veiligheidsfuncties zijn gebruikers niet alleen bij gebruik in de werkplaats, maar vooral ook in veeleisende werkomgevingen het best beschermd.“ 

metabo.com