MDF zonder toegevoegde formaldehyde

Speciaal voor omgevingen die gevoelig zijn voor formaldehyde-emissies, zoals scholen, kinderdagverblijven, musea, etc. biedt de MEDITE CLEAR MDF-plaat zonder toegevoegde formaldehyde uitkomst. Zoals alle Medite producten is ook deze FSC-gecertificeerd.
MDF zonder toegevoegde formaldehyde | Vakblad bouw en renovatie
MDF zonder toegevoegde formaldehyde | Vakblad bouw en renovatie
MDF zonder toegevoegde formaldehyde | Vakblad bouw en renovatie
MEDITE CLEAR en MEDITE FR (Fire Resistant) CLEAR zijn MDF-platen die door MEDITE SMARTPLY worden geproduceerd zonder toegevoegde formaldehyde. Het plaatmateriaal is speciaal ontwikkeld om te worden toegepast in milieus waar formaldehyde-emissies tot een minimum beperkt moeten worden. Het plaatmateriaal is geschikt voor toepassingen in niet-zelfdragende constructies. Daarbij kan worden gedacht aan kasten, vitrines, meubilair, binnenbetimmeringen en decoratief lijstwerk in milieugevoelige omgevingen als musea, laboratoria, kunstgaleries, verpleeg- en ziekenhuizen, kinderdagverblijven en scholen.

MEDITE SMARTPLY brengt met vernieuwde MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR
MDF-plaatmateriaal zonder toegevoegde formaldehyde.

Gezondheid en welzijn
Alhoewel formaldehyde van nature voorkomt in hout en volledig formaldehyde-vrije houtproducten niet bestaan, hebben onafhankelijke tests aangetoond dat de hoeveelheid formaldehyde in MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR minder is dan 1,0 mg/100 g. Dat is gelijk aan of minder dan de hoeveelheid in natuurlijk hout.
Gezondheid en welzijn spelen een grote rol in de bouwsector. MEDITE SMARTPLY is daarbij onderscheidend met de ontwikkeling van technisch geavanceerde houtproducten. Hiermee kunnen architecten, adviseurs en aannemers concreet bijdragen aan een gezonde, duurzame bouw. Bovendien verbeteren de geavanceerde producten de BREEAM- of LEED-certificering van projecten waarin het plaatmateriaal wordt toegepast.

Het recent geopende Tipperary Museum is gerenoveerd waarbij voor de vitrines gebruik werd gemaakt van MEDITE CLEAR, dat speciaal is ontwikkeld voor gevoelige omgevingen zoals musea.

Trendsettend
Nog niet eerder produceerde MEDITE SMARTPLY plaatmateriaal met zo’n geringe formaldehyde. Naast de SMARTPLY producten zonder toegevoegde formaldehyde, zijn MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR platen die trendsettend zijn als het om welzijn en gezondheid gaat. Met de ontwikkeling van een brandvertragende uitvoering (MEDITE FR CLEAR) onderstreept het bedrijf niet alleen de voortdurende inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, maar opent het ook de weg naar een groter aantal toepassingsmogelijkheden.

EN622-1
Bij de productie van MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR wordt geen formaldehyde toegevoegd aan de zachthoutvezels. Het eindresultaat is een product dat ruimschoots voldoet aan de strenge Klasse E1 (EN622-1) voor formaldehydegehalte in materiaal.
MEDITE CLEAR en MEDITE FR CLEAR kunnen in verschillende afmetingen (1220 mm x 2440 mm) en dikten (9, 12 en 18 mm) worden geproduceerd. Meer informatie over het plaatmateriaal is te vinden op mdfosb.com/nl/medite/products/medite-clear.