Grote ecologische verschillen vloerisolatie

De milieu schaduwkosten van het isoleren van begane grondvloeren blijken enorm van elkaar te verschillen. Een factor 100 tussen de milieukosten van de twee meest toegepaste producten in de Nederlandse vloerisolatiemarkt mag extreem worden genoemd.
Grote ecologische verschillen vloerisolatie | Vakblad bouw en renovatie
Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft een milieuvergelijking gemaakt tussen de verschillende manieren om isoleren van begane grondvloeren aan te pakken. Daarbij is gebruik gemaakt van de gegevens uit de Nationale Milieudatabase (NMB). TONZON Thermoskussens haalt de beste score in de toepassing Vloerisolatie en is daarmee het DUBOkeur 1a product. De thermoskussens onderscheiden zich t.o.v. de alternatieven mede doordat door de werking met luchtkamers relatief weinig materiaal benodigd is om de gewenste Rc-waarde te bereiken. Hoe minder materiaal, hoe lager de schaduwkosten. Daarnaast is de milieulast van het transport nihil. De luchtkussens kunnen opgevouwen vervoerd worden en nemen daardoor weinig volume in.
Het TONZON Thermoskussen legt met slechts € 0,09 milieukosten per m² de lat uitzonderlijk laag. Alleen producten met schaduwkosten lager dan € 0,25 per m² kunnen daardoor in aanmerking komen voor het DUBO-keur. Geen enkel ander product kan hieraan voldoen.
Klik op deze link>> om de factsheet met toelichting te downloaden.