Forse groei door energietransitie

Met ruim 5% meer bezoekers en 12% meer beursoppervlak bewees installatievakbeurs VSK dat de sector in de lift zit. Inhoudelijk liet de vakbeurs zien dat er serieus werk gemaakt wordt van de energietransitie en dat de gestelde klimaatambities allang geen toekomstmuziek meer zijn.
Forse groei door energietransitie  | Vakblad bouw en renovatie
“De markt heeft bovendien laten zien dat er meer oplossingen zijn dan warmtepompen alleen. De sector ontwikkelt zich in een razend tempo”, stelt beursmanager Patrick Schilte. Ruim 36 duizend bezoekers wisten de Jaarbeurs te vinden. En dat zijn allang niet meer alleen installateurs. Ook woningcorporaties, architecten en ontwikkelaars zien in dat verduurzaming en energiebesparing van de gebouwde omgeving niet zonder installatie- en klimaattechniek kunnen. Vooral de onderdelen over warmtepompen, all electric, waterstof en BENG werden goed gewaardeerd. 
Schilte: “We merken dat de bewustwording rondom de energietransitie niet alleen zorgt voor een nieuwe aanwas van bezoekers, maar ook voor nieuwe doelgroepen en een nieuwe generatie die met een hele frisse blik naar de sector durft te kijken.”