Floer introduceert Akukurk-wandpanelen

Algemeen 11-04
Floer introduceert Akukurk-wandpanelen

Floer, fabrikant van vloer- en wandproducten, introduceert zijn nieuwste collectie: de Floer Akukurk-wandpanelen. Deze duurzame akoestische wandpanelen van kurk combineren een 100 procent natuurlijke uitstraling met geluiddempende en isolerende eigenschappen. Dankzij het opvallende 3D-effect draagt een Akukurk-wandpaneel bij aan een buitengewoon natuurlijke look en feel in ieder interieur.

Floer introduceert Akukurk-wandpanelen

Na het succes van de Akupanel-wandpanelen, gelanceerd in 2022, heeft Floer een nieuwe collectie toegevoegd aan zijn wandbekleding assortiment. Met de introductie van de Akukurk-wandpanelen is Floer ervan overtuigd een unieke wandafwerking toe te voegen. "Met de Floer Akukurk-wandpanelen brengen we een 100 procent natuurlijk element in huis dat niet alleen uitzonderlijk duurzaam is, maar ook vele praktische voordelen biedt," verklaart Stefan, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Floer.

Floer introduceert Akukurk-wandpanelen

Focus op duurzaamheid

Als Nederlandse vloerengroothandel staat duurzaamheid centraal in al zijn activiteiten, van productie tot transport. Dit geldt ook voor de nieuwe collectie; alle Akukurk-wandpanelen zijn vervaardigd uit een kurkplaat bedekt met 100 procent natuurlijk boomschors, rechtstreeks geoogst van de kurkeik. Het productieproces verklaart de duurzaamheid van deze producten. Bij het oogsten van de kurk worden er geen bomen gekapt en ondervinden de bomen geen enkele schade. Kurk groeit namelijk gewoon weer terug. De duurzame en natuurlijke wandpanelen van kurk worden bovendien handgemaakt in Portugal.

Akoestische Akukurk-wandpanelen

De Floer Akukurk-wandpanelen combineren hun natuurlijke aantrekkingskracht met praktische voordelen. Door de variatie in diktes van het schors worden geluidsgolven geabsorbeerd, waardoor de akoestiek in elke ruimte verbetert. Daarnaast bieden de 3D-panelen een isolerende werking, wat bijdraagt aan het behoud van een gelijkmatige temperatuur. De panelen zijn uitermate geschikt voor zowel huishoudelijke als commerciële ruimtes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende looks, van 100 procent echt boomschors tot zandsteen-look.