Drukte op de Maigreen-route tijdens Material District 2024

Beurs 10-04
Drukte op de Maigreen-route tijdens Material District 2024

Maiburg nam deel aan de laatste editie van Material District van 6 t/m 8 maart j.l. Het Waalwijkse bedrijf stond hier met een eigen stand waarin het bezoekers kennis liet maken met HONEXT®; hét innovatieve plaatmateriaal gemaakt van karton- en papierafval. Behalve deze eigen stand waren ook vele partners aanwezig. Reden om een Maigreen®-route over de beurs te maken en de meest recente duurzame plaatmaterialen voor jouw interieurproject te ontdekken!

Drukte op de Maigreen-route tijdens Material District 2024

HONEXT® is een 100% circulair, CO²-negatief en brandvertragend plaatmateriaal, gemaakt van geüpcyclede vezels van karton- en papierafval. Het materiaal onderscheidt zich van andere vezelpanelen door de mate van duurzaamheid en onderbouwing van de productclaims door allerlei erkende metingen en certificeringen. Uniek in de wereld van plaatmateriaal: HONEXT® is Cradle-to-Cradle™ GOLD gecertificeerd. Op de beurs toonde Maiburg de diverse mogelijkheden en afwerkingen die mogelijk zijn met dit vooruitstrevende materiaal.

Stap verder

‘We hadden al tal van duurzame materialen in het assortiment, maar HONEXT® gaat nog een stap verder,’ vertelt Leon van Dun, coördinator duurzaamheid bij Maiburg. ‘Het wordt gemaakt door het jonge en innovatieve bedrijf Honext Material uit Barcelona, waar een team van experts een speciaal procedé voor het materiaal heeft ontwikkeld.’ HONEXT® is volledig samengesteld uit cellulose-afval van de papierindustrie. Van Dun: ‘Het is 100% CO2-negatief en circulair, en kan bovendien steeds weer opnieuw worden gerecycled, zodat het in tegenstelling tot bijvoorbeeld spaanplaat nooit weer afval wordt.’

‘Circular by Design’ of ‘circulair vanaf ontwerp’ is dan ook de slogan van HONEXT®. Het materiaal is volledig Cradle to Cradle en heeft verschillende certificaten op dat gebied, waaronder Cradle to Cradle GOLD – uniek in de wereld van plaatmateriaal. ‘Het heeft ook het MATERIAL HEALTH GOLD level 4.0 certificaat,’ aldus Van Dun, ‘waarmee het aan de strengste eisen op het gebied van gezondheid voldoet.’ Bovendien zijn de cellulosevezels dankzij het door Honext Material ontwikkelde procedé zeer sterk verbonden zonder aanvullende harsen – een van de vele eigenschappen die het een gezond alternatief voor veel bestaande materialen maakt.

Op de Maigreen®-route waren nog diverse andere producten uit het assortiment duurzame producten van Maiburg te zien.

Lees ook: Maiburg geeft je extra tijd, ruimte en rust

Maiburg Maigreen® PET-vilt

De Maiburg Maigreen® PET-viltpanelen kunnen worden gebruikt voor plafond- of wandbekleding, scheidingswanden, kasten en ander meubilaire bekleding. Toepassing kan een decoratief doel hebben maar ook functioneel vanwege de akoestische eigenschappen van het materiaal. De +PLUS-lijn is bovendien geproduceerd in Europa wat een positieve milieu-impact heeft vanwege verminderd transport.

Koskisen Zeropanels

Als officiële dealer van Koskisen in Nederland introduceert Maiburg ’s werelds eerste 100% op hout gebaseerde circulaire meubelplaat. Zowel de grondstoffen als de bindmaterialen zijn afkomstig uit de reststromen uit het eigen productieproces, waardoor dit een volledig circulair product is. Het bindmiddel is 100% formaldehydevrij en bevat geen isocyanaten. Uniek in de markt!

FINSA Fibrapan Bio

Fibrapan BIO is een houtvezelplaat gemaakt met lijmen van 100% biologische oorsprong, verkregen uit de schors van de boom zelf en met een biologische was. Hierdoor wordt een MDF vezelplaat verkregen met een gehalte van meer dan 99% natuurlijke bestanddelen, geschikt voor toepassingen in vochtige omgevingen.

Kennis en een duurzaam assortiment

Maiburg helpt vakmensen vooruit door kennis te delen en klanten te ondersteunen bij het realiseren van een meubel of interieur met een gunstigere ecologische footprint.

Het bedrijf geeft advies over bijv. keurmerken en certificeringen en met het Maigreen®-label maakt Maiburg duidelijk zichtbaar welke producten er positief uitspringen op het gebied van duurzaamheid en/of gezondheid. Bij alle voornoemde producten was dit ook duidelijk zichtbaar op de beurs.

Hulp nodig of kennis maken met de meest innovatieve duurzame producten? Maiburg biedt concreet advies dat aansluit op jouw dagelijkse projecten.