De Groot Bewerkingsmachines 45 jaar

2023
2023

In mei 2023 bestaat De Groot Bewerkingsmachines 45 jaar. Het bedrijf zit nog altijd op de plek waar het in 1979 heen verhuisde.

2023
2023

De Groot, dat nu zo'n 100 medewerkers telt, is uitgegroeid tot een jong en innovatief middelgroot bedrijf.

1978
1978

In de afgelopen 45 jaar is niet alleen de markt sterk veranderd, ook De Groot als bedrijf. Van enkel handel in gebruikte machines naar expert op het gebied van bewerkingsmachines voor massief hout en plaatmateriaal maar ook kunststoffen, composieten en schuimen. Met Europa's beste merken bewerkingsmachines, eigen onderdelenmagazijn en innovatieve en vooruitstrevende servicediensten. Iets wat ongewijzigd is gebleven in al deze jaren is het vakmanschap en de liefde van alle De Groot'ers voor het werk.

1979
1979

Broers De Groot

Joop de Groot begint samen met zijn broer Peter in 1978 De Groot Houtbewerkingsmachines, een handel in gebruikte machines, vanuit een schuur in Nuland.

Anno 2023 staat er een showroom van 16.000 m2 met nieuwe én gebruikte machines, ruimtes voor demonstraties en trainingen, een plein, een werkplaats en opslag. 

Derde generatie

Ruud de Groot, zoon van Joop, krijgt eind jaren '90 een steeds actievere rol in de leiding van het bedrijf. Tijdens de oplevering van het kantoorpand in 1997 draagt Joop de sleutel symbolisch over aan Ruud om het bedrijf verder voort te zetten. In 2009 overlijdt Joop de Groot. Vanaf dat moment komt ook Jolanda de Groot in de zaak.

Martijn de Groot, huidig Algemeen Directeur en derde generatie De Groot, is als zaterdaghulp gestart. Tijdens zijn studie volgt hij een Management Traineeship bij De Groot en leert zo alle afdelingen kennen.

Vader en moeder, Ruud en Jolanda, besluiten een stap terug doen en met de volledige support van zus Daphne, die zelf ook een actieve rol heeft binnen het bedrijf, wordt Martijn in 2021 benoemd tot Algemeen Directeur.