De beste schuurmachine voor de klus

Let bij de aanschaf van een schuurmachine goed op wat jouw doel is, en wat voor materialen en vormen je er mee wilt gaan bewerken. Met het gebruik van de juiste schuurmachine kun je een hoop tijd en moeite besparen. 
De beste schuurmachine voor de klus | Vakblad bouw en renovatie
Er zijn tal van schuurmachines te vinden op het internet en in de winkel. Iedere schuurmachine heeft zijn eigen kenmerken, en elk is geschikt voor ander soort klussen.

Fijn schuurwerk
Een vlakschuurmachine is het meest gebruikte soort schuurmachine. Deze machine heeft een vlakke vierkante of rechthoekige zool. Het excentrische mechanisme van dit type zorgt ervoor dat de zool een schurende beweging maakt. De vlakschuurmachine kan gebruikt worden voor veel verschillende soorten klussen, en is vooral handig bij de wat fijnere klussen zoals het schuren van deuren, ramen of kastjes.
Deltaschuurmachine zijn vergelijkbaar met de vlakschuurmachine. Ze werken met hetzelfde mechanisme, maar hebben in plaats van een vierkante zool een driehoekige zool. Zo zijn ze ideaal voor hoekjes van raamkozijnen of voor andere kleine details. Deltaschuurmachines zijn verkrijgbaar van groot tot klein, waardoor er altijd wel een passende grootte is voor het schuurwerk dat je wilt gaan doen.

Grote oppervlakten
Een excenterschuurmachine heeft een ronde zool die net als de vlakschuurmachine en deltaschuurmachine excentrisch beweegt. Naast deze excentrische beweging, maakt de voet van dit type schuurmachine ook een roterende beweging. Dat zorgt ervoor dat je nooit last krijgt van de cirkelvormige markeringen die vlakschuurmachines soms kunnen achterlaten. Door de dubbele beweging kun je sneller schuren en meer materiaal weghalen. De ronde vorm maakt het natuurlijk wel lastiger om hoekjes en rechte randjes te bereiken. Voor de schuurklussen met veel details is deze schuurmachine dus niet de handigste optie, maar als je grotere oppervlakten wilt schuren is hij ideaal.
Als laatste optie is er nog de bandschuurmachine – de krachtigste van allemaal. Hij maakt gebruik van een doorlopende schuurband, waardoor je heel snel en grondig materiaal weg kunt halen. Met de bandschuurmachine schuur je binnen no-time je schutting, of andere grote oppervlakten. Bekijk goed alle opties, zodat je de passende schuurmachine kunt gebruiken voor het beste resultaat.