Comfort heeft een klank, zeker nu

Producten 11-06
Comfort heeft een klank, zeker nu

Comfort heeft een klank! Zeker nu! We worden steeds kritischer als het gaat om geluid. Maar welke factoren bepalen ons akoestisch welbevinden?

Comfort heeft een klank, zeker nu

Goede akoestiek is geen exacte wetenschap; we horen allemaal anders. Er is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor psychologisch akoestisch comfort, ook wel psycho-akoestiek genoemd. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de relatie tussen akoestiek en persoonlijkheid. Dit bepaalt onze subjectieve productiviteit en dus of je in staat bent je te concentreren en voldoende privacy en controle ervaart.

Onze zintuiglijke waarneming is niet singulier. Of iets in balans is, of er sprake is van ritme en orde in het interieur, of een ruimte zacht en warm aanvoelt bepalen mede ons akoestisch welbevinden.

Wist u trouwens dat ons evenwichts-orgaan gelegen is in ons binnenoor? Zo zorgt een omgeving die goed gebalanceerd is in verhoudingen ons rust.

Patroon van klankverhoudingen

KIEZEL akoestische panelen van Studiovix zijn zo ontworpen dat deze naast sterk geluidsabsorberend (+80-95%) zijn, ook inspelen op ons sensorisch en psychologisch comfort. Een ritmisch patroon in volumeverhoudingen, die gebaseerd zijn op veelvuldige klankverhoudingen die voorkomen in de natuur.

KIEZEL kent bovendien een heel verfijnd en zorgvuldig uitgekozen kleurenverloop en een bijzonder mooie textiel 'feel en look'. Een zachte wolvilten 'huid', intens in kleur, compact in samenstelling, lekker dik en op een milieuvriendelijke wijze vervaardigd. Ze zorgen voor een gevoel van warmte en ritme en bepalen daarmee ook indirect ons akoestisch welbevinden.