Bescherming van vakmensen en milieu

Bescherming van vakmensen en milieu

OXXA introduceert OXXA Eco, een nieuwe lijn van 12 premium werkhandschoenen. Geproduceerd voor veiligheid en functionaliteit, met aandacht voor het milieu.

Bescherming van vakmensen en milieu

Voor nagenoeg alle toepassingen is er nu een ecologisch alternatief, de lijn varieert van disposables tot snijklasse E werkhandschoenen.

Bescherming van vakmensen en milieu

OXXA Eco werkhandschoenen zijn ontworpen voor effectieve bescherming van vakmensen, terwijl ze tegelijkertijd een minimale ecologische voetafdruk achterlaten.

OXXA Eco werkhandschoenen zijn vervaardigd uit gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen als natuurlijk latex en gerecycled polyester van onder andere plastic flessen. Ook het verpakkingsmateriaal is aanzienlijk gereduceerd. Hierdoor wordt de behoefte aan nieuwe grondstoffen verminderd en de afvalstroom beperkt.

Milieuvriendelijk productieproces

Het productieproces van de OXXA Eco werkhandschoenen is geoptimaliseerd om CO₂-uitstoot te verminderen en water- en energieverbruik te minimaliseren.

OXXA Eco werkhandschoenen doen geen enkele concessie aan veiligheid en functionaliteit. Afhankelijk van het model bieden ze bescherming tegen verschillende werkgerelateerde risico's als schuren, snijden, extreme temperaturen en chemische blootstelling. Ze bieden uitstekende grip en zijn Sanitized® behandeld om bacteriën te remmen, geuren te minimaliseren en de frisheid te bevorderen.