Spiegelgevel gesloten

De spiegelde gevel van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld, is compleet. Met het plaatsen van het laatste glaspaneel is het opvallende gebouw in het Rotterdamse Museumpark aan de buitenkant gereed. 
Spiegelgevel gesloten
Spiegelgevel gesloten
Er wordt verder gebouwd aan de binnenkant alvorens de collectie (ruim 151.000 kunstwerken) wordt ingehuisd en de glazen deuren in het najaar van 2021 openen. De depotgevel, bestaande uit 6.609m2 spiegelend glas, verdeeld over 1.664 panelen, reflecteert de omgeving; van toevallige voorbijgangers en wolkenluchten tot het lommerrijke Museumpark en de dynamische skyline van Rotterdam. Depot Boijmans Van Beuningen maakt dit deel van de stad levendiger en legt tegelijkertijd een sterke relatie met het park en de gebouwen die zich in de buurt bevinden.

De gevel is gereed, maar een spiegel adopteren is nog steeds mogelijk. Wilt u ook een stukje Rotterdam adopteren en deel uitmaken van een nieuw icoon in de stad? Lees hier meer

Foto: Ossip van Duivenbode

Foto landingspagina: Wethouder Bas Kurvers_ museumdirecteur Sjarel Ex_architect Fokke Moerel van MVRDV en directeur Roelof Prins van Stichting De Verre Bergen. (Foto Aad Hoogendoorn)