Handige bevestiging voor vlonderplanken

HECO-Schrauben heeft een groot assortiment hulpmiddelen voor het aanleggen van terrassen en vlonders. Voor de bevestiging van vlonderplanken biedt HECO-Schrauben de speciale UK-schroefdraad vlonderschroef met schroefdraad onder de kop in roestvaststaal aan. Deze schroef, die verkrijgbaar is in kwaliteit A2 en A4, is speciaal ontwikkeld voor de montage van houten vlonders. Het gebruik van de schroef kost minder kracht en tijd, terwijl de verbinding sterk en veilig blijft. 
Handige bevestiging voor vlonderplanken
Handige bevestiging voor vlonderplanken
Handige bevestiging voor vlonderplanken
Handige bevestiging voor vlonderplanken
Handige bevestiging voor vlonderplanken
Of het nu om vocht, sterke temperatuurschommelingen of vuil gaat: buiten worden schroeven dagelijks blootgesteld aan de meest uiteenlopende condities. Wanneer roestvrijstalen schroeven van het type A2 of het type A4 voor hout en vlonders met een hoog looizuurgehalte worden gebruikt, is een hoge corrosiebestendigheid gewaarborgd.
HECO-Schrauben heeft voor deze uiteenlopende condities twee typen vlonderschroeven ontwikkeld. De standaardschroef met kleine verzonken kop en de vlonderschroef met een kleine lenskop, schroefdraad onder de kop en glijcoating. De beide uitvoeringen zijn leverbaar in roestvast staal A2 en A4 en in twee verpakkingsvarianten.
Aanvullend biedt HECO-Schrauben voor elke houten vlonder niet alleen de juiste schroeven, maar ook de alle bijpassende toebehoren voor de montage, zoals terraspads, stelvoeten, afstandshouders en plankenspanners.
Vlonderschroef
De samenwerking van de schroefpunt, de kop, de schroefdraadgeometrie, het materiaal en de coating van de HECO-TOPIX Vlonderschroef maken het monteren van vlonderplanken gemakkelijker. De gepatenteerde punt grijpt zich snel vast in het hout en vermindert het splijten van het hout.
Dankzij de stijgende spoed en de DS-coating wordt het inschroefdraaimoment van de vlonderschroef verkort. Hierdoor kan de schroef gemakkelijk bevestigd en gedemonteerd worden. De schroefdraad onder de kop fixeert de vlonderplank en voorkomt storende kraakgeluiden bij het uitzetten van de planken. De kleine lenskop verzinkt gemakkelijk in het hout en voorkomt dat kleine houten splinters van de plank loskomen. Het resultaat is een mooie gladde vlonder. De roestvaststalen HECO-TOPIX vlonderschroef is verkrijgbaar in de afmetingen 5,0 x 40 – 80 mm.
HECO-terraspads
Ter bescherming van het hout en de onderconstructie zijn de HECO-terraspads ontwikkeld, die onder de onderconstructie gelegd worden. Ze zijn verkrijgbaar in drie diktes (3, 8 en 20 mm) en kunnen dus ook gebruikt worden om hoogteverschillen op te vangen. Het ademende rubbergranulaat van de pads biedt bescherming tegen vocht en wateroverlast, omdat ze een snelle afvoer van regen- en smeltwater mogelijk maken. Bovendien werken de pads geluidsisolerend. De afmetingen van de pads zijn zo gekozen dat ze probleemloos onder vrijwel elke onderconstructie gelegd kunnen worden.
HECO-stelvoeten
De HECO-stelvoeten zorgen voor stabiliteit van de onderconstructie. De verstelbare voeten zijn van hoge kwaliteit hard kunststof en dus zeer sterk. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten en kunnen traploos op hoogte worden ingesteld. Hoogteverschillen in de ondergrond van 30 tot 150 mm. kunnen moeiteloos opgevangen worden.
HECO-afstandhouders
HECO heeft daarnaast afstandhouders in drie verschillende maten (3, 5 en 7 mm.) in het terrassenassortiment opgenomen. Ze zorgen voor een regelmatige afstand tussen de planken en worden geleverd in drie setjes van acht afstandhouders in een praktische kunststof box. Om verwarring te voorkomen heeft elke maat een andere kleur. Dankzij het oog op de afstandshouders kunnen ze goed verwijderd worden, zelfs als ze klem zitten. De onderkant van de houders is afgerond zodat er geen afdrukken of beschadigingen aan de planken ontstaan.
HECO-plankenspanner
Speciaal voor het werken met kromgetrokken terrasplanken is de HECO-plankenspanner ontwikkeld. Het gereedschap is zeer robuust uitgevoerd en helpt bij de uitlijning en het fixeren van de planken zonder dat er veel kracht gezet moet worden. Om een gelijkmatige verdeling van de planken te krijgen heeft de spanner drie afstandshouders. Daardoor kunnen gelijktijdig tot vier terrasplanken op hun plaats gehouden worden. De spanner is eenvoudig in gebruik en de spanbreedte kan voortdurend aangepast worden. Na het vastzetten van de spanner kunnen de schroeven ingedraaid worden zonder dat ze individueel aangedrukt of vastgehouden moeten worden.

Dankzij het complete assortiment van accessoires hebben aannemers en hoveniers nuttige en zeer praktische hulpmiddelen voor de aanleg van houten terrassen. Men kan kiezen tussen het zichtbaar of onzichtbaar gebruik van schroeven en voor directe of indirecte montage.
Bekijk hier de video