Alles over hout en plaatmateriaal

Bij IEB (Ingenieursbureau Evan Buytendijk) vinden er weer tweetal basiscursussen plaats, namelijk op donderdag 23 januari de cursus Hout en op 30 januari de cursus Plaatmateriaal. Tijdens de cursussen leer je alles over de oorsprong van hout, houtsoorten en de kenmerken, de eigenschappen, de toepassingen en de verwerking van hout en plaatmateriaal. 
Alles over hout en plaatmateriaalDe cursussen Hout en Plaatmaterialen mag je niet missen als je te maken hebt met hout (-producten) en houtachtige plaatmaterialen (zoals spaanplaat, OSB, vezelplaat, meubelplaat en triplex).

Eigenschappen en toepassingen
Naaldhout, loofhout, geen houtsoort is hetzelfde. Waar komt het hout vandaan? Welke eigenschappen en kenmerken heeft het? Waar kan het voor worden gebruikt? En waarom is de ene houtsoort beter geschikt voor bepaalde toepassingen dan de andere? Eigenschappen, toepassingen van naald- en loofhout, kwaliteiten & maten, duurzaamheid, onvolkomenheden, vochtgehalte, drogen, lijmen, bewerken en afwerken enz. enz. Dit alles, het proces van boom tot plank, komt aan bod op 23 januari.

Alles over hout en plaatmateriaalOneindig veel mogelijkheden
Plaatmateriaal is een product met oneindig veel mogelijkheden. Je moet alleen weten hoe je het moet toepassen! Onder leiding van expert Evan Buytendijk leren de cursisten alles over grondstoffen, verlijming, toeslagstoffen, eigenschappen, afwerking, normen, kwaliteitssorteringen.

Voor iedereen
De theorie wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en met opdrachten. Dit maakt de studiedag geschikt voor een breed publiek: voor iedereen die zijn/haar kennis wil opfrissen, voor nieuwe medewerkers en voor bijvoorbeeld ondersteunend personeel (administratie, receptie).
Onder het genot van een uitgebreide, gezonde lunch kunnen de deelnemers bovendien nog eens napraten en netwerken met collega’s.Alles over hout en plaatmateriaal

Lemm en ten Haaf