Multifunctionele schuifwand

Het idee was relatief eenvoudig: het restaurant van het Friendship Sports Centre scheiden in twee delen zodat men er kon lunchen en tegelijkertijd vergaderen. Interieurstudio Grand & Johnson uit Amsterdam kwam uit bij Breedveld die met een grote verplaatsbare wand de ruimte transformeerde tot een multifunctioneel geheel.
Multifunctionele schuifwand
Multifunctionele schuifwand
Multifunctionele schuifwand
Multifunctionele schuifwand
Multifunctionele schuifwand
Multifunctionele schuifwand
Het Friendship Sports Centre in Amsterdam is volledig toegespitst op kinderen en jongeren met een beperking. Met twee voetbalvelden, een Cruijff Court, een atletiekbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, een sportzaal en een dojo is Friendship een topsportomgeving met ongekend veel mogelijkheden.
Ook onder volwassenen zijn er kwetsbare groepen die behoefte hebben aan een veilige sportomgeving. Het Friendship Sports Centre werkt met verschillende stichtingen samen om activiteiten voor volwassenen met een beperking te organiseren. De activiteiten variëren van zwemmen tot fietsen en van voetbal tot zitvolleybal, met een heerlijke lunch of diner als afsluiting.

Multifunctioneel
Deze lunches en diners worden georganiseerd in het clubhuis restaurant van het complex. Deze ruimte was tot voor kort dermate groot dat slechts een klein gedeelte door de sporters werd gebruikt. Van daaruit kwam de wens om de ruimte te splitsen zodat er tegelijkertijd geluncht, maar ook - door externe partijen als sponsoren van het Sport Centre - onder meer vergaderd kon worden.
Interieurstudio Grand & Johnson uit Amsterdam kreeg de opdracht deze wens te realiseren. Bertel Grote van Grand & Johnson: “Het idee was relatief eenvoudig. Het restaurant moest worden gescheiden in twee delen zodat men een deel van de ruimte kon exploiteren. Een grote verplaatsbare wand moest de ruimte transformeren tot een multifunctioneel geheel. Vereist waren geluidsdichtheid - vergaderen en lunchen moesten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden - en transparantie. In ons plan hebben we nieuwe plekken voor de keuken, bar en lunchruimte ingetekend en een flexibele schuifwand geplaatst. Redelijk out-of-the-box allemaal. Na goedkeuring zijn we met het plan de boer opgegaan.”

Eén persoon
Grand & Johnson wendde zich tot Breedveld, dat allereerst met een gericht bouwkundig advies kwam, onder meer inzake het plafond dat niet sterk genoeg bleek waardoor een ingrijpende aanpassing in de constructie gedaan moest worden, en een duidelijk aanbod.
Grand & Johnson heeft de samenwerking als enorm positief ervaren en het resultaat is volledig naar wens. De wand is geen deur die je zomaar opent en weer dichtgooit, maar is toch tamelijk eenvoudig door één persoon te openen en sluiten. En los van dat: het ziet er echt geweldig uit.

Kenmerken
De paneelwanden (type P110) met een hoogte van 3 meter scheiden de multifunctionele ruimte over een lengte van 18 meter. De wanden zijn uitgerust met een bronskleurige lambrisering en bevatten aan de bovenzijde een groot geluidsisolerend glasoppervlak met minimale profilering.
De jaloezieën aan de zijde van het vergadergedeelte bepalen de mate van transparantie. De geluidsisolerende deuren zijn links en rechts verwerkt in een vaste wand waarachter de panelen opgeborgen kunnen worden. In geopende stand zijn de geparkeerde panelen dus volledig aan het zicht onttrokken.