Kostenefficiënt en duurzaam bekisten

Metsä Wood heeft zijn assortiment bekistingspanelen uitgebreid met een kostenefficiënt en duurzaam alternatief genaamd Metsä Wood DURAForm: de composiet verzonken berken multiplexpanelen zijn onderhoudsvrij en kunnen tot 200 keer worden gebruikt.

Kostenefficiënt en duurzaam bekisten
Kostenefficiënt en duurzaam bekisten
Kostenefficiënt en duurzaam bekisten

De nieuwe Metsä Wood DURAForm bekistingspaneellijn biedt een hoge stabiliteit en verminderde vervorming, ondanks het lagere gewicht. De duurzame onderhoudsvrije berken multiplex panelen zijn zeer eenvoudig om mee te werken en zorgen voor een bijzonder gladde betonafwerking dankzij hun speciale oppervlak.

Geproduceerd uit hoogsterkte berken multiplex, biedt het materiaal minimale doorbuiging, zelfs met brede overspanningen. Ondanks zijn lage gewicht is Metsä Wood DURAForm bijzonder sterk. Dankzij het speciale ontwerp en de structuur zorgen de panelen voor aanzienlijk slankere en grondstoffen besparende bekistingsstructuren en eenvoudige bediening op locatie.

Het harde krasbestendige composietoppervlak van de DuraForm-elementen van Metsä Wood maken het reinigen en later hergebruiken van de panelen eenvoudig. De verbeterde scheurweerstand en het verminderde chippen, zelfs bij het bevestigen met spijkers, dragen bij aan een consistent hoge oppervlaktekwaliteit.

Metsä Wood DURAForm biedt fabrikanten van systeembekistingen, verhuurbedrijven van bekistingssystemen en gebruikers een herkenbaar kostenvoordeel ten opzichte van andere bekistingspaneelmaterialen en garandeert gladde betonoppervlakken in een breed scala aan toepassingen op een betaalbare manier.