Nieuw CO2-arm glas

AGC Glass Europe kondigt een nieuw glasassortiment aan met een aanzienlijk kleinere CO2-voetafdruk, dat eind 2022 op de markt zal komen.

Nieuw CO2-arm glas

De details zullen in september tijdens een persconferentie op de glasstec 2022 in Düsseldorf worden bekendgemaakt.

In het kader van zijn Routekaart naar CO2-neutraliteit richt AGC zich op de overschakeling naar nieuwe technologieën, duurzame grondstoffen, alternatieve energiebronnen en meer glasrecycling om zowel proces-gerelateerde als indirecte emissies te verminderen. Na geavanceerde tests en succesvolle proefproducties zal AGC een nieuw assortiment CO2-arm glas gaan produceren, waarvan de eerste bestellingen tegen eind 2022 geleverd gaan worden.

AGC heeft al laten weten dat het uiterlijk in 2050 CO2-neutraliteit wil zijn, met als tussentijdse doelstelling om de directe en indirecte CO2-uitstoot met 30% te verminderen tegen 2030. De routekaart om dit doel te bereiken en de indirecte CO2-uitstoot te verminderen omvat een reeks maatregelen voor de komende jaren.

Dankzij gecombineerde maatregelen in verschillende onlangs gemoderniseerde ovens heeft de Groep de CO2-voetafdruk van een deel van haar productie weten te verkleinen.