Platdakmembraan uit plastic reststroom

Wienerberger en Leadax hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de Europese distributie van Leadax Roov. De uitrol start in Nederland.

Platdakmembraan uit plastic reststroom

Leadax Roov is een nieuw duurzaam platdakmembraan dat wordt gemaakt van een plastic reststroom en aan het eind van zijn levensduur wordt gerecycled. De CO2 footprint is tot wel 85% minder dan vergelijkbare oplossingen voor het platte dak. Dit innovatieve product komt begin 2022 op de markt.

De Nederlandse scale-up Leadax gebruikt gerecycled polyvinylbutyral (PVB) voor waterdichtings- en afdichtingsproducten, zoals loodvervangers en platdakmembranen. PVB is de beschermende plastic folie in veiligheidsglas. Alleen al in Europa wordt jaarlijks 1,5 miljard kilo PVB-afval geproduceerd (150 keer het gewicht van de Eiffeltoren). Leadax’ ambitie is dit afval beter te gebruiken op alle daken ter wereld. Voor de internationale introductie van het nieuwe platdakmembraan Leadax Roov is de samenwerking met Wienerberger een belangrijke volgende stap. Het zet nieuwe trends voor het platte dak, wereldwijd.

De ambities van Leadax en kwaliteiten van Leadax Roov sluiten uitstekend aan bij de duurzame strategie van de internationale Wienerberger groep.