Gipskarton voor brandveilig beschermen van staal

Gyproc Nederland innoveert met nieuwe wand- en plafondsystemen waarbij gipskartonplaten de staalconstructies beschermen bij brand: Gyproc Firebloc.

Gipskarton voor brandveilig beschermen van staalGipskarton voor brandveilig beschermen van staal

Gyproc FireBloc is de nieuwste innovatie van Gyproc Nederland. Grootste voordeel? De eenvoudige verwerking en volledige onderbouwing. Mark van Houten, commercieel directeur GYPROC en ISOVER Nederland: ‘We zijn op zoek gegaan naar een mogelijkheid om onze kennis over het produceren van gipskartonplaten te combineren met onze jarenlange ervaring in brandveilig bouwen. Dat is met Gyproc FireBloc gelukt! Brandpreventie heeft voor iedere betrokken partij in de bouwfase de hoogste prioriteit. Daarom ontwikkelt Gyproc Nederland hoogwaardige producten die voldoen aan de eisen die tevens gemakkelijk te verwerken zijn.’

Als er brand uitbreekt, stijgt de temperatuur snel en neemt de sterkte van het staal af. Stalen constructies worden daarom bekleed, waardoor mensen de tijd hebben om het gebouw te verlaten. Er zijn strenge eisen verbonden aan de bekleding én het aantal minuten dat de bekleding moet verdragen.

Om het staal te beschermen kan er nu gebruik gemaakt worden van Gyproc FireBloc gipskartonplaten. Deze met glasvezelversterkte gipskartonplaten stellen de verwerker in staat stalen kolommen en liggers brandveilig te beschermen.