Onzichtbaar bevestigen met tape

Op de gevels van de kantoorgebouwen van Kuijpers in Helmond en Pharos in Hoofddorp zijn met Reforac tape bevestigde energieopwekkende gevelelementen verwerkt.

Onzichtbaar bevestigen met tapeOnzichtbaar bevestigen met tape

In de gevel van het kantoorgebouw van Kuijpers in Helmond zijn met tapes verlijmde energieopwekkende gevelelementen verwerkt.

De energieopwekkende panelen, ontwikkeld door Studio Solarix, zijn in huis op een onderconstructie van geanodiseerd aluminium verlijmd en voorzien een eindlaag van Alpolic kleurpanelen. Voor de samenstelling werden UPPER BOND Acrylaat tapes van REFORAC toegepast. De complete gevelelementen zijn vervolgens mechanisch aan de draagconstructie van de gevel bevestigd. Daarmee kon zowel worden voldaan aan de wens van de architect om een niet zichtbare gevelaanzicht te realiseren, als aan de duurzaamheidswensen van de opdrachtgever.

Gevelelementen niet zichtbaar aan gevels bevestigen is een wens die architecten steeds vaker bij gevelbouwers neerleggen. Dankzij de toepassing van structural tapes voor verlijming van gevelelementen kan daar steeds vaker aan worden voldaan. ‘Hoewel in de praktijk echter nog veel hobbels moeten worden overwonnen, is de potentie groot’, is de mening van Roeland Burgers van Sorba, specialist in gevelbouw, interieurbouw en infrastructuur projecten uit Winterswijk.