Prijs voor circulaire keukens

De jury van de ASN Bank Wereldprijs 2021, dé competitie van duurzame start-ups in Nederland, koos de circulaire keukens van Chainable als één van de winnaars.

Prijs voor circulaire keukens

Foto: Ondernemer Simon Rombouts van Chainable

Uit meer dan honderd inschrijvingen werden zes finalisten gekozen met de meest baanbrekende ideeën voor duurzame vooruitgang. Tijdens een feestelijke uitreiking werd Orbisk als winnaar bekroond door de vakjury. Chainable en Loop Biotech vielen in de prijzen met een tweede en derde plaats. Loop Biotech sleepte ook de publieksprijs in de wacht.

Winnaar Orbisk ontvangt 25.000 euro om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan met kunstmatige intelligentie. De tweede prijs voor de circulaire keukens van Chainable is goed voor 15.000 euro. De derde prijs van 10.000 euro is voor de ‘levende doodskist’ontwikkelaar Loop Biotech.

Orbisk, Chainable en Loop Biotech kwamen volgens de vakjury het beste naar voren op het gebied van innovatie, duurzaamheid en impact. Ook werd gekeken naar haalbaarheid en ondernemerschap.

Chainable maakt circulaire en modulaire keukens voor de zakelijke markt, zoals woningcorporaties en institutionele beleggers. Waar een keuken idealiter tot twintig jaar meegaat, gaan de keukens van Chainable door het hergebruiken van producten tot wel zestig jaar mee.