Complex blijkt vrij eenvoudig

Bij de renovatie van een fraai, onder architectuur gebouwde huis uit 1965 werd er voor gekozen de constructie van houten balken op het massief betonnen plat dak te vervangen door een toekomstbestendig omkeerdak.

Complex blijkt vrij eenvoudigComplex blijkt vrij eenvoudig

Wat een complex project leek, bleek in de uitvoering vrij eenvoudig. Het JACKODUR omkeerdak van JACKON Insulation maakte een snelle en betrouwbare realisering van de dakconstructie mogelijk.

Het 150 vierkante meter grote oppervlak werd gestript en volledig nieuw uitgevoerd. De afwatering werd gerealiseerd met twee dakafvoeren en een noodafvoer via de dakopstand. Ook de dakrand zelf werd compleet nieuw opgebouwd met een houten regelwerk en 120 mm drukvaste isolatie op de betonplaat. Zo ontstond een overgang zonder thermische bruggen van de dakrand tot aan de gevel.

Op het massief betonnen dak van 160 mm werd een hoogwaardige tweelaagse polymeerbitumen afdichting aangebracht. Daarna werd 260 mm dikke warmte-isolatie van het type JACKODUR KF 300 van geëxtrudeerd polystyrol hardschuim (XPS) geplaatst. Ten slotte volgden het JACKODUR dakvlies WA en een 50 mm dikke kiezellaag met een granulometrie 16/32.