Strategische samenwerking modulaire bouw

Daiwa House Modular Europe en Capital Bay Group gaan een uitgebreide en strategische samenwerking aan op het gebied van modulair bouw.

Daiwa House Modular Europe werd in 2021 opgericht na de overname van Jan Snel door

Daiwa House Modular Europe werd in 2021 opgericht na de overname van Jan Snel door de Daiwa House Group in datzelfde jaar. Daiwa House Group is één van de wereldmarktleiders in geïndustrialiseerde bouw met een netto jaaromzet van ongeveer 32 miljard euro, ongeveer 49.000 werknemers en meer dan 1,9 miljoen opgeleverde woningen en commerciële gebouwen.

Het doel van de samenwerking is de ontwikkeling van een geïntegreerd platform voor de geïndustrialiseerde productie en verkoop van geprefabriceerde bouwmodules en micro-appartementen.

Het is de bedoeling dat het eerste project al in 2022 wordt uitgevoerd. Het gaat om de bouw van verschillende eenheden in het studenten-, young professional- en seniorensegment voor exploitantenmerken uit de portefeuille van 360 Operator GmbH.

Verder in de samenwerking zijn er plannen om een gezamenlijke megafabriek en verkooporganisaties in Duitsland te ontwikkelen. De verwerving van geschikte bouwgrond voor de megafabriek is gepland voor 2022, zodat de productie en distributie in 2024 kunnen beginnen. Tot dan zullen de bouwmodules worden geproduceerd in bestaande fabrieken van Daiwa House Modular Europe.