Koolstofarm circulair bouwen

COP26 House is een CO2-vrij huis, geconstrueerd volgens de houtskeletbouw methode en gerealiseerd door Beyond Zero Homes. Medite Smartply speelt een cruciale rol in de bouw.

Koolstofarm circulair bouwen

Tijdens de Verenigde Naties (VN)-conferentie over klimaatverandering in Glasgow, van 31 oktober tot en met 12 november 2021, demonstreert het bouwproject koolstofarme, circulaire oplossingen voor bouwen en wonen. Deze oplossingen laten zien hoe de klimaatcrisis opgevangen kan worden met bestaande producten en bouwstrategieën. 

De leden van Beyond Zero Homes willen aantonen hoe mooie, betaalbare en gezonde huizen kunnen worden ontwikkeld.

Het huis met één slaapkamer is speciaal ontworpen om lokaal C16 sparrenhout te gebruiken en zo het gebruik van geïmporteerd hout te vermijden. De constructie is gebaseerd op een 1,2 meter breed raster, met een oppervlak van 10 bij 5 meter, dat gemakkelijk kan worden geprefabriceerd.

Tijdens de bouw van het huis wordt Smartply Propassiv gebruikt. Dit is een structurele OSB-plaat met geïntegreerde dampremmende en luchtbarrière-eigenschappen voor gebruik als structurele bekleding in houtskeletconstructies. Bovendien wordt Smartply Ultima gebruikt voor de interne vloer en de onderkant van de beplating, terwijl Smartply Strongdeck wordt gebruikt voor de interne vloer op de tussenverdieping.

Volg hier de voortgang van de bouw