Platdakraam op zonne-energie

Het FAKRO platdakraam kenmerkt zich door strak design, maximale lichtinval en hoge thermo-isolerende waarden. Aan dit imposante rijtje kenmerken heeft FAKRO inmiddels ook solar toegevoegd.

Platdakraam op zonne-energie

Aan de buitenzijde van het FAKRO platdakraam op zonne-energie (DEF Solar) zit een pv-paneel. Dit is bevestigd op het raamprofiel en kan voldoende zonne-energie opvangen voor de elektrische bediening op afstand. Doordat het platdakraam volledig op groene stroom werkt, is er geen netstroomaansluiting nodig. Naast het pv-paneel is de DEF Solar ook uitgerust met een regensensor. Deze zorgt ervoor dat het platdakraam automatisch sluit als het gaat regenen.

Het FAKRO platdakraam is een perfect alternatief voor de bekende lichtkoepel. Opvallend aan het ontwerp is de vlakke glasplaat. Deze wordt volgens de modernste technieken gelijmd: esthetisch en duurzaam. Het platdakraam beschikt over uitstekende thermo-isolerende waarden tot wel Uw=0,64 W/m²K in de uitvoering met viervoudige DU8 beglazing. Hierdoor is het platdakraam zeer geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Elektrische bediening op zonne-energie onderstreept het duurzame karakter van het platdakraam.