Snel en veilig afsluiten

Met de GN 761 biedt Elesa+Ganter nu precies de juiste oplossing voor toepassingen in het middelzware bereik en uitermate geschikt voor maatwerkinterieur.

Snel en veilig afsluiten

De haaksluitingen zijn verkrijgbaar met en zonder vergrendeling in de materialen verzinkt of roestvast staal. Om een nauwkeurige bediening van de hendel te garanderen is een aanpassing van de sluitingsafstand mogelijk met de schroefdraad op de haak. Elesa+Ganter biedt ook de mogelijkheid van andere aangepaste haken met betrekking tot afmetingen, vormen en kenmerken. Een geïntegreerde veer om de verdraagzaamheid te compenseren kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan de haaksluiting. Inserts kunnen worden gebruikt in situaties waar de haak en de pal niet op één lijn liggen.

De GN 761.1 is de nieuwe veiligere versie in de serie haaksluitingen van Elesa+Ganter. Deze haaksluiting klikt de in de behuizing geïntegreerde veiligheidshaak aan het einde van de sluitbeweging automatisch in de bedieningshendel. Dit zorgt ervoor dat de haaksluiting betrouwbaar gesloten blijft en niet per ongeluk opengaat. Na het ontgrendelen van de veiligheidshaak kan de haaksluiting pas worden geopend. Dit kan met slechts één hand worden gedaan en zoals altijd het geval is bij Elesa+Ganter. Hiermee is de GN 761.1 haaksluiting kindveilig en makkelijk in gebruik.