125 jaar geglazuurd staal

Alape blikt in 2021 terug op 125 jaar innovatie in de sanitaire ruimte.

125 jaar geglazuurd staal125 jaar geglazuurd staal

Alles begon in Saksen, Penig, waar Adolf Lamprecht in 1896 een bedrijf voor geëmailleerde producten oprichtte en zijn naam eraan verleende: de A van Adolf; LA van Lamprecht en PE voor Penig. Momenteel produceert de onderneming inmiddels gevestigd in Goslar, waskommen en wastafels uit geglazuurd staal en talloze andere producten voor de badkamer. Onder het motto 'Embracing Water for 125 Years' viert Alape tijdens dit jubileum de speciale verbinding tussen het unieke materiaal en water.

In 125 jaar ontwikkelde de onderneming zich van een producent voor huishoudelijke producten tot een fabrikant van hoogwaardige waskommen en wastafels. Sinds 1896 ligt geglazuurd staal aan de basis van alle Alape-producten.

De geschiedenis van Alape kenmerkt zich door belangrijke innovaties, die het badkamerinterieur aanzienlijk beïnvloed hebben. Bij alle ontwikkelingen staan de helderheid, perfectie en authenticiteit centraal.

De uitstortgootsteen, die al in de jaren 1930 door Alape werd geproduceerd, wordt nog steeds over de hele wereld gebruikt en is tot op de dag van vandaag een bestseller.