Werk+Zorg

Zorgverzekering voor internationale werknemers

Werk+Zorg is ontstaan vanuit onze ervaring om ondernemers met internationale werknemers in dienst te ontzorgen bij tijdrovende en complexe personeelszaken. Zaken die goed geregeld moeten zijn voor een soepele bedrijfsvoering en bijdragen aan goed werkgeverschap. Daaruit voortvloeiend zijn we gestart met een uniek zorgverzekeringscollectief voor internationale werknemers in de bouw.

Verplichte zorgverzekering

Werk jij met (tijdelijke) internationale werknemers? Wat is er geregeld als deze werknemer zorg nodig heeft? Of nog erger; wat als deze werknemer komt te overlijden? Het afsluiten van een Nederlandse zorgverzekering is niet alleen heel verstandig, maar ook verplicht. Iedereen die in Nederland werkt moet een Nederlandse zorgverzekering voor minimaal het basispakket afsluiten. Ook internationale werknemers die tijdelijk in Nederland werken moeten volgens de wet een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Zelfs als deze in het eigen land al een zorgverzekering of reisverzekering, die zorgkosten in Nederland dekt, heeft afgesloten. Verzekert een werknemer zich niet dan loopt deze het risico op een boete van het CAK.

Zorg op maat

Werk+Zorg verzekert internationale werknemers in de bouw voor goede zorg in Nederland. Via het collectief van Werk+Zorg maken internationale werknemers gebruik van een voordelig dagtarief en gratis aanvullende dekkingen. Als werkgever meld je je werknemers eenvoudig online aan voor het zorgcollectief. Ze zijn dan niet alleen op het werk verzekerd, maar ook privé.

Vijf voordelen voor jouw internationale werknemer:

1.      Geen eigen risico; Internationale werknemers hebben geen verplicht én geen vrijwillig eigen risico. Zorgkosten die binnen de dekking vallen worden direct vergoed.

2.      Lage dagpremie; Een internationale werknemer verzekert zich al vanaf €3,91 per dag.

3.      Keuze uit twee collectiviteiten; Keuze uit een zorgverzekering via HollandZorg of Zilveren Kruis.

4.      Aanvullende dekkingen; Wanneer een werknemer spoedeisende tandhulp nodig heeft, worden deze kosten tot max. € 200,- vergoed. Komt een van je tijdelijke werknemers onverhoopt te overlijden, dan wordt repatriëring naar het thuisland volledig geregeld en vergoed.

5.      Gratis aanvraag zorgtoeslag; Werk+Zorg regelt kosteloos de aanvraag zorgtoeslag. Hiermee wordt de betaalde zorgpremie bijna volledig gecompenseerd.

Vijf voordelen voor jou als werkgever:

1.      Zorg goed geregeld; Jouw werknemer is verzekerd voor alle basiszorg. Hierdoor heb je geen verrassingen bij zorgbehoefte.

2.      Premie inhouden op het loon; De premie mag ingehouden worden op het loon, hierdoor heb je geen gedoe hebt met het incasseren van de premie.

3.      Snel en eenvoudig; In het Digitaal Loket sluit je eenvoudig een zorgverzekering af en kun je veel zaken online regelen.

4.      Dagelijks aan- en afmelden; Je kunt je medewerkers tijdelijk en gedurende het hele jaar aanmelden voor een zorgverzekering bij Werk+Zorg.

5.      Professionele helpdesk; Met al jouw vragen en die van je werknemers kun je terecht bij de vakkundige medewerkers van de servicedesk.

 Werk+Zorg
Onderwijsboulevard 225
5223 DE ’s-Hertogenbosch

T: +31 (0)88 472 42 40
E: [email protected]
W: www.werkpluszorg.nl

Direct contact met Werk+Zorg